https://open.spotify...Dp6MJxcvIMnrpqA
Koncert z Wacken
Zapraszamy do rejestracji na naszym forum Pomocny będzie dla Was Przewodnik dla nowych użytkowników. Bawcie się dobrze!
Napisany 06 marca 2016 - 01:58
Ktoś już obejrzał? Jak wrażenia?
Ja właśnie idę do sklepu po popcorn i będę oglądać W sumie na tym koncercie w Falun staliśmy tak daleko, że nic nie widziałam - nareszcie dowiem się co się działo na scenie. Ciekawe czy nagrali nasze "krzesło! krzesło!"
Napisany 06 marca 2016 - 04:09
Pierwsze wrażenia po obejrzeniu połowy koncertu z Falun:
- ten koncert był genialny!
- dźwięk jest rzeczywiście trochę sztuczny, mam wrażenie jakby dźwięk edytowali tak, żeby można go było wydać na CD, a nie pomyśleli jak to będzie wyglądać i brzmieć na DVD
- pomysł z wjeżdżaniem tym specyficznym pojazdem w tłum był naprawdę fajny!
- Panzer Battalion nigdy nie dotarł do końca swej wędrówki zamiast "has reaches the end of it's march" Joakim powtórzył zakończenie pierwszej zwrotki "closing the end of it's march"
- chyba naprawdę trzeba się w końcu nauczyć szwedzkiego
Napisany 16 marca 2016 - 07:04
Wie ktoś może coś więcej na temat dogrywania dźwięku w studio na to DVD z Falun? Macie jakieś info w książeczkach dołączonych do DVD?
Mówią o tym we wstępie do koncertu,że zamiast nagrania każdego instrumentu na osobnym kanale żeby to potem zmiksować to nagrało się wszystko na dwóch kanałach i nie da się tego zmiksować. Audio jest w całości nagrane w studiu zmiksowane z dźwiękami publiczności jest też wideo ze studia (można sobie przełączać wideo live i wideo ze studia a audio jest tylko ze studia)
Napisany 17 marca 2016 - 01:10
Wie ktoś może coś więcej na temat dogrywania dźwięku w studio na to DVD z Falun? Macie jakieś info w książeczkach dołączonych do DVD?
Mówiłem Ci po pierwszym przesłuchaniu, że Falun brzmi dziwnie, ale dopiero jak dokładnie posłuchałem wstępu to złapałem, że nagrywali to jeszcze raz w studio i stąd to wrażenie...
W książeczce są praktycznie tylko zdjęcia... pomijając oczywiście długą listę podziękowań
Jak dokładnie posłuchasz Joakima przed koncertem to chyba wszystko tam powiedział.
Napisany 04 maja 2016 - 11:48
Powiedzcie mi, czy tylko mój egzemplarz był kopany przez kuriera? Bo Falun jest, delikatnie mówiąc, skopane. Połowa piosenek się nie odtwarza (To Hell and Back, Wolfpack, Attero Dominatus itp.) - ale tylko w odtwarzaczu. Na kompie względnie dobrze działa. Pominę, że włączając Attero, słyszę Panzer Battalion. Płyta nie wygląda na zarysowaną. Jakieś pomysły czy da się coś z tym zrobić? Czy muszę się ratować oglądaniem z przegranej płyty?
Napisany 27 grudnia 2016 - 05:30
A to już w ogóle pomijam, zaczepy urwały się przy pierwszej okazji
U mnie się zepsuły, kiedy chciałem włożyć płytę, zgięły cię i jeden zaczep się urwał
mogli by to zrobić tak jak w digibook`ach płyt studyjnych. Gdy wchodziłem w
tracklistę i wcisnąłem "Saboteurs" to odtworzyło mi The Art of War.
Sabaton →
Media →
Sabaton @Wacken 2019Rozpoczęte przez Nina , 01 sie 2019 ![]() |
|
![]()
|
||
Sabaton →
W trasie →
Heroes 2015 Tour →
Jak dojechać na koncertyRozpoczęte przez Frodli , 07 lis 2014 ![]() |
|