zobaczymy co Sabaton teraz wymyśłi bez grajków którzy odeszli
Bosman, co masz na myśli, skoro w Sabatonie teksty sa autorstwa Joakima i Para, a muzykę tworzył tylko Joakim?
Zapraszamy do rejestracji na naszym forum Pomocny będzie dla Was Przewodnik dla nowych użytkowników. Bawcie się dobrze!
Napisany 21 czerwca 2013 - 01:39
Kiedyś (rok temu w maju) udało mi się złapać Myhra na fejsie i spytałem go o partie klawiszy na albumie Carolus Rex. Wszak jestem ogromnym fanem symfoniczno-metalowego brzmienia...
Adrian OlebińskiCan I ask you a question about Carolus Rex album? I hear a lot of keyboards in samples which I really love! Are there any orchestra parts? Or is it just keyboards?
Daniel Myhrno orchestra used.....only synths.....well, some small parts with Orchestra VST
Adrian OlebińskiOh, I really thought there is a real orchestra. Who invented these keyboard parts? You or Joakim?
Daniel MyhrJoakim wrote all the music, and I didn't change so much this time....but I made a few additions
Z tego, co zrozumiałem to wkład Myhra był niewielki w komponowanie albumu CR. Nie wiem jak na innych albumach, ale w Sabatonie keyboard to głównie akordy w tle, sporadyczne proste solówki itp. Zauważyłem też, że zespół zmierza w kierunku bardziej symfonicznych brzmień, co mnie osobiście bardzo cieszy.
Meow so serious? | Nightwish.pl - polski serwis Nightwish | Adrian Olebinski Art
Napisany 01 lipca 2013 - 02:07
Zapraszam to lektury czerwonego wydania magazynu Rock Axxess, gdzie znajduje się mój wywiad z Danielem Mullbackiem
http://issuu.com/roc...ck_axxess_6_14_
Muzyka →
Zespoły →
Robban BäckRozpoczęte przez Nina , 02 mar 2015 robban, back, ex-sabaton i 1 więcej... |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników